Hlavní obsah

Prezidentská kampaň v USA: Romneyho obvinili i ze školní šikany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Kampaň před podzimními prezidentskými volbami v USA nabírá na obrátkách. Štáby a příznivci demokrata Baracka Obamy a jeho téměř jistého soupeře za republikány Mitta Romneyho na sebe čile útočí a poukazují na chyby a nedostatky. Pod palbou se nově ocitl Romney, jehož jedna žena obvinila, že ještě jako školák šikanoval jejího syna.

Foto: Benjamin Myers, Reuters

Bývalý guvernér Massachusetts a podnikatel Mitt Romney

Článek

Matka Johna Laubera, který byl později zavražděn kvůli své homosexualitě, řekla deníku Washington Post, že ho budoucí guvernér Massachusetts Romney na střední škole neustále šikanoval a dobíral si jej. Mimo jiné mu v roce 1965 ostříhal vlasy, které si obarvil.

Romneymu navíc přitížilo prohlášení bývalého spolužáka, že ho a další osoby kontaktoval jeho volební štáb a žádal, aby vystoupil na Romneyho obranu. Stu White televizi ABC řekl, že si není jist, jestli by to udělal.

Romney byl tedy nucen se kát. „Dělal jsem nějaké hlouposti, a jestli bylo někomu ublíženo, nebo byl uražen, tak se samozřejmě omlouvám,“ prohlásil s tím, že na zmíněný incident si nepamatuje a o spolužákovi, který měl být terčem šikany z jeho strany, si rozhodně nemyslel, že je homosexuál.

Mitt Romney se v kampani profiluje jako odpůrce sňatků homosexuálů, zatímco prezident Barack Obama je tento týden jako vůbec první americký prezident veřejně podpořil.

Foto: Profimedia.cz

Prezident Barack Obama

V kampani se probírají nejrůznější témata a okolnosti. Televize Fox News například srovnávala sportovní aktivity obou kandidátů. O Obamovi je známo, že hraje rád basketbal a golf. Romney v rozhovoru přiznal, že v golfu by Obamovi konkurovat nemohl, ale rozhodně by ho vyzval k soutěži ve vodním lyžování.

Reklama

Výběr článků

Načítám