Hlavní obsah

Pouliční nepokoje v Portlandu pokračují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Portland

Ve městě Portland v americkém státě Oregon pokračovaly v noci na neděli pouliční nepokoje a násilné protesty pravicových a levicových demonstrantů. Kvůli hrozbě údajné bomby nastražené v autě úřady uzavřely nejméně dvě vládní budovy. Město v červenci přitáhlo pozornost amerických médií kvůli počínání federálních jednotek při demonstracích, tento týden propukají nové nepokoje spojené s protesty proti rasismu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Protesty v PortlanduVideo: Reuters

 
Článek

Varování o nastražené bombě, která měla poškodit federální majetek, dostaly úřady ve čtvrtek. Nyní je prověřuje americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI).

V Portlandu se vyostřuje napětí, vláda čelí žalobě

Amerika

Protesty se tento týden zaměřily na budovu Úřadu pro imigraci a cla (ICE) v Portlandu. Asi stočlenná skupina ji ve čtvrtek a před pátečním ránem posprejovala graffiti a házela kameny a lahve na příslušníky bezpečnostních složek, kteří byli uvnitř. Podle agentury AP ale není jasné, zda se hrozba bombou týkala této nebo jiné vládní budovy, ani zda nějak souvisí s protesty.

Na twitteru se v neděli ráno k výtržnostem v Portlandu vyjádřil americký prezident Donald Trump. Pochválil zasahující příslušníky bezpečnostních sil a napsal, že chce, aby jej tamní úřady požádaly o ukončení nepokojů. Na místo by prý poslal národní gardu, která by problém hned vyřešila.

Foto: Maranie Staab, Reuters

Jeden z demonstrantů v Portlandu

Foto: Maranie Staab, Reuters

Nopokoje v Portlandu

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám