Hlavní obsah

Pošlete pár dolarů a tričko je vaše. Trump kapitalizuje své zatčení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Pouhou hodinu poté, co se exprezident USA Donald Trump vydal ve fultonské věznici v Georgii policii, se na webu jeho prezidentské kampaně začaly prodávat upomínkové předměty s Trumpovým policejním portrétem. Za tričko zájemci zaplatí 34 dolarů (762 koruny), hrnek vyjde na 25 (561 korun).

Foto: Trump official merchandise

Tričko s policejní fotografií Donalda Trumpa.

Článek

Nikdy se nevzdám! Takové sdělení (v originále NEVER SURRENDER!) doprovází oficiální policejní portrét amerického exprezidenta Donalda Trumpa na bílém či černém tričku, k dispozici je i hrnek či termoska se stejným motivem.

Všechny tyto předměty se objevily k prodeji na webových stránkách Trumpovy předvolební kampaně v řádu desítek minut poté, co exprezident dorazil do okresní věznice Fulton ve státě Georgia. Tam mu mj. sejmuli otisky prstů a pořídili zmíněný portrét.

Donald Trump odjíždí do vězení v Georgii.Video: Reuters

Trump se tím snaží obrátit evidentně nepříjemnou záležitost ve finanční benefit. Je to totiž poprvé, co byl v rámci vydání se úřadům pořízen jeho oficiální portrét do policejní databáze - nejen jeho kritici to považují za přelomový symbol.

S narůstajícím počtem kriminálních kauz, které jsou proti Trumpovi vedeny, ovšem rostou i exprezidentovy výdaje, které Trump musí z něčeho platit, a tak se hodí i tričko či termoska.

Jak koncem července upozornil list The Washington Post, dosavadní Trumpovy účty za právní služby od doby, kdy přestal být prezidentem, dosahují nejméně 40 milionů dolarů (asi 900 milionů korun) a tím výdaje nekončí.

Jen kauce nutná k tomu, aby Trump nemusel v nechvalně proslulém fultonském vězení zůstat, dělá 200 tisíc dolarů (téměř 4,5 milionu korun).

Trump se vydal úřadům ve státě Georgia, foto z věznice umístil na sociální síť

Amerika

Na stránkách Trumpovy kampaně je umístěna výzva pod policejním portrétem s dovětkem „Zatkli mě, ačkoli jsem nic nespáchal“, aby příznivci finančně přispěli s cílem „dostat křiváka Joea Bidena z Bílého domu“.

Prokurátorka navrhla, aby začal proces s Trumpem v říjnu

Amerika

Reklama

Související témata:
Mugshoty

Výběr článků

Načítám