Hlavní obsah

Poskočení před Bílým domem. Biden novinářům ukazoval, že mu po pádu nic není

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Po čtvrtečním pádu na pódiu na půdě akademie amerického letectva v Coloradu je americký prezident Joe Biden v pořádku i v dobré náladě. Osmdesátiletý Biden to dokumentoval ještě téhož dne před reportéry u Bílého domu. Na dotaz, jak se cítí, zareagoval povyskočením a na svůj účet si zavtipkoval.

Biden vtipkuje o svém pádu a ukazuje, že je v pořádkuVideo: Reuters

 
Článek

Zakopnutí o pytel s pískem a následný pád v Coloradu zachytily ve čtvrtek televizní kamery. Ten samý den po akci, na které gratuloval absolventům akademie, odletěl Biden zpátky do Bílého domu, před kterým se reportéři dotazovali na jeho zdravotní stav.

„Nandal mi to pytel s pískem,“ usmál se prezident a jako důkaz, že je v pořádku, si ještě povyskočil.

Podobně reagoval prezident i loni v červnu poté, kdy při oslavách 45. výročí své svatby spadl z kola poblíž svého domu v Rehoboth Beach ve státě Delaware. Druhý den na otázku, jak se cítí, udělal několik poskoků na místě a přidal úsměv.

Bidenův pád v ColoraduVideo: Reuters

Biden, který je nejstarším prezidentem v historii Spojených států, již dříve uvedl, že chce příští rok obhajovat mandát. Zdravotní stav mu podle jeho osobního lékaře Kevina O'Connora nebrání. Biden je prý „zdravým a vitálním osmdesátníkem“ a v dostatečné kondici pro to, aby vykonával funkci prezidenta Spojených států.

Nehoda z Colorada neunikla pozornosti Bidenových konkurentů. Zaznamenal ji i bývalý šéf Bílého domu Donald Trump, který v tu chvíli vedl kampaň v Iowě. „Upadl? Doufám, že se nezranil. Musíte být opatrní, nechcete, aby se vám tohle stalo, i kdybyste měli našlapávat po špičkách na rampě. Myslím, že se to stalo na akademii amerického letectva, že? To není moc inspirativní,“ okomentoval Bidenovu nehodu za smíchu přítomného publika.

Hlavní Trumpův konkurent v republikánských primárkách a guvernér Floridy Ron DeSantis Bidenův pád glosoval během kampaně v New Hampshiru. „Jestli utrpěl nějaká zranění, přeji mu rychlé uzdravení. Také ale přeji rychlé uzdravení Spojeným státům ze zranění, které utrpěly kvůli politice Joea Bidena,“ řekl.

Foto: Evelyn Hockstein, Reuters

Americký prezident Joe Biden se vrací z Colorada do Bílého domu ve Washingtonu a vtipkuje před médii

Joe Biden spadl z kola při oslavách safírové svatby

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám