Hlavní obsah

Policisté v Minneapolis zatkli štáb CNN během živého vstupu

Novinky, mso
Minneapolis

Policisté v Minneapolis zatkli v pátek v přímém přenosu tříčlenný štáb televize CNN včetně reportéra Omara Jimeneze, který referoval o nepokojích ve městě, jež vyvolala pondělní smrt Afroameričana George Floyda. Štáb uposlechl všechny příkazy hlídky a prokázal se i novinářskými průkazy.

Foto: Reprofoto CNN

Policisté zatýkají reportéra CNN Omara Jimeneze.

Článek

V průběhu vstupu CNN je patrné, že policisté zatkli jednu osobu, která proběhla před televizním štábem a nebyla jeho součástí. Poté hlídka přistoupila k televiznímu štábu. Jimenez pokračoval v živém vstupu a policii se prokázal novinářským průkazem. „Dejte nám vědět, postavíme se, kamkoli budete potřebovat,“ řekl hlídce.

V Minneapolisu hoří obchody, lidé trestají smrt černocha

Amerika

Policisté přesto reportérovi nasadili pouta a odvlekli ho mimo záběr kamer. Později se vrátili pro zbytek štábu, který byl také zatčen. Podle moderátorů ve studiu nedostal ani jeden člen štábu vysvětlení, proč jsou zatčeni. „Omar byl zatčen, teď zatýkají i nás. Pouze nám oznámili, že zavírají ulici,“ uvedl jeden z členů štábu stojící mimo záběr kamery.

„Štáb CNN byl v pátek ráno v Minneapolis zatčen za to, že vykonával svou práci. Členové štábu se navíc policii identifikovali, jejich zatčení považujeme za porušení prvního dodatku ústavy Spojených států. Úřady v Minnesotě by měly zajistit okamžité propuštění novinářů,” uvedla v oficiálním vyjádření televize CNN.

Foto: Profimedia.cz

Policisté odvádějí reportéra

V Minneapolis je v posledních dnech vyhrocená situace. Lidé v ulicích demonstrují proti násilí na černoších. Protesty vyvolala pondělní smrt Afroameričana George Floyda, který zemřel poté, co mu bělošský policista několik minut klečel na krku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Brutální zásah policie proti Georgi FloydoviVideo: DARNELLA FRAZIER, AP

Reklama

Výběr článků

Načítám