Hlavní obsah

Odchází celá policejní jednotka. Zastala se kolegů, kteří v Buffalu srazili seniora

Novinky, jem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buffalo
Aktualizováno

Všech 57 příslušníků pořádkové jednotky policie v americkém Buffalu podalo v reakci na domnělou nespravedlnost výpověď. Rozčílila je suspendace a pozdější obvinění z ublížení na zdraví dvou kolegů, kteří tento týden během pouličních protestů srazili na zem a vážně zranili seniora. Policisté tvrdí, že jen dělali svou práci. S odvoláním na nejmenovaný zdroj o tom v sobotu informovala stanice CNN.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Policisté strčili do senioraVideo: AP

 
Článek

Sedmapadesát policistů odešlo od pořádkové jednotky, prozatím ale zůstávají u policejního sboru. Podle starosty Buffala se jedná o všechny muže, které měla policie v pořádkové jednotce k dispozici.

Pětasedmdesátiletý muž se při protestech vyvolaných smrtí George Floyda postavil do cesty těžkooděncům, ti jej odstrčili, muž zavrávoral, ztratil rovnováhu a upadl na hlavu.

Policista při protestech za Floyda srazil seniora, ten už nevstal

Amerika

Incident natočil zpravodaj místní rozhlasové stanice WBFO a zveřejnil ho na Twitteru.

Na videu je vidět, jak policisté křičí na 75letého muže, jenž jim při demonstraci vyjde vstříc a něco jim říká. Poté jeden z policistů do muže strčí, senior klopýtne, upadne a zůstane ležet na zemi. Krátce nato se mu u hlavy objeví stružka krve.

Policista, který do muže strčil, se k němu sehnul, ale kolega mu řekl, aby šel dál. Jiný policista hovoří do vysílačky, patrně informuje o incidentu.

50 tisíc lidí vyrazilo ve Vídni do ulic kvůli Floydovi i přes zákaz. Policie se přidala

Evropa

Záchranáři muže převezli do nemocnice, jeho stav zůstává vážný, ale stabilizovaný. Je při vědomí a orientován, uvedla CNN.

Vyšetřování stále probíhá, guvernér státu New York Andew Cuomo už ale policejní zákrok označil jako „zcela neopodstatněný a naprosto hanebný“.

Reklama

Výběr článků

Načítám