Hlavní obsah

Policista při protestech za Floyda srazil seniora, ten už nevstal

Novinky, coe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva policisté z amerického města Buffalo ve státě New York byli postaveni mimo službu po incidentu, k němuž došlo během protestu kvůli smrti černocha Georga Floyda. Jeden z policistů strčil do seniora, který upadl a už se nezvedl.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Policisté strčili do senioraVideo: AP

 
Článek

Policisté byli suspendováni po zveřejnění videa, na kterém jsou vidět, jak křičí na 75letého muže, jenž jim při demonstraci vyjde vstříc a něco jim říká. Poté jeden z policistů do muže strčí, senior klopýtne, upadne a zůstane ležet na zemi. Krátce nato se mu u hlavy objeví stružka krve.

Policista, který do muže strčil, se k němu sehnul, ale je zastaven kolegou a vyzván, aby šel dál. Jiný policista hovoří do vysílačky, patrně informuje o incidentu.

Video v Buffalu natočil zpravodaj místní rozhlasové stanice WBFO a zveřejnil ho na Twitteru.

Udělejte si obrázek sami: Takhle probíhal policejní zákrok na černocha Floyda

Amerika

Podle americké stanice NBC News starostu města Byrona Browna záběry šokovaly a on zahájil vyšetřování případu. Senior je podle stanice ve vážném, ale stabilizovaném stavu v místní nemocnici.

Napříč americkými městy v současnosti probíhá řada hromadných protestů proti policejnímu zásahu 25. května, při kterém policista Derek Chauvin několik minut klečel na krku Afroameričana George Floyda, až se muž udusil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zákrok policistů proti Georgi Floydovi a to, co mu předcházelo.Video: DRAGON WOK/DARNELLA FRAZIER, AP

Reklama

Výběr článků

Načítám