Hlavní obsah

Policista zastřelil v USA ženu v šestém měsíci těhotenství. Údajně kradla v supermarketu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těhotnou černošku zastřelil policista na předměstí Columbusu v americkém státě Ohio. Tragédie se odehrála na parkovišti před supermarketem, kde žena předtím měla ukrást několik lahví alkoholických nápojů. Střelbu nepřežil ani plod v jejím těle.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle deníku The Columbus Dispatch zalarmoval jeden pracovník obchodu policii poté, co viděl, jak z prodejny utíká několik lidí s nezaplaceným zbožím.

Byla mezi nimi i jednadvacetiletá Ta’Kiya Youngová, matka dvou dětí a se třetím v šestém měsíci těhotenství.

V tu dobu se na parkovišti pohybovali dva policisté, kteří pomáhali jednomu řidiči, jenž měl technické problémy se svým autem, upřesnil šéf místní policie John Belford.

Když je zaměstnanec prodejny upozornil, že někteří zákazníci kradli, stačili přiběhnout jen k vozidlu těhotné ženy. Ostatním podezřelým se podařilo uprchnout v autech.

Podle citovaného listu jeden z policistů přišel k autu mladé ženy a opakovaně ji vyzýval, aby neodjížděla. Další strážce pořádku se postavil před vozidlo.

Řidička ale jejich pokynů nedbala, zařadila rychlost a rozjela se přímo na jednoho z nich. Ohrožený strážce pořádku vystřelil skrz čelní sklo jednu ránu. Čtyřdveřový červený sedan pak jel ještě asi 15 metrů, než narazil na chodníku do zdi supermarketu.

Policisté odstranili zbytky rozbitého skla, aby ženě bylo možné poskytnout rychlou pomoc. O to se do příjezdu záchranné služby snažil jeden lékař, který byl náhodou na místě.

Žena měla rodit v listopadu

Řidička v nemocnici zemřela a s ní i nenarozený plod, která měl přijít na svět v listopadu. Žena po sobě zanechala dva syny ve věku tří a šesti let.

Úřady identitu střílejícího policisty zatím nezveřejnily, případ ale začali vyšetřovat kriminalisté. Průběh incidentu zřejmě zaznamenala kamera na těle jednoho ze zasahujících strážců pořádku.

Podle Belforda zasahující policisté nevěděli, že řidička čeká dítě, protože se k jejímu autu přiblížili až ve chvíli, kdy už seděla na volantem. „Něco v té prodejně ukradla. Ale neměli ji ani dítě zastřelit,“ uvedla babička zastřelené ženy.

Devítiletý chlapec zastřelil na Floridě šestileté dítě

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám