Hlavní obsah

Devítiletý chlapec zastřelil na Floridě šestileté dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devítiletý chlapec v americkém státě Florida v pondělí smrtelně postřelil šestileté dítě, které bylo těsně po převozu do nemocnice prohlášeno za mrtvé. Informuje o tom americká zpravodajská televize CBS News, podle které došlo ke střelnému zranění hlavy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle americké stanice měl starší chlapec v domě nalézt nikým nestřeženou nabitou zbraň. Z té měl posléze vystřelit jednu kulku, která zasáhla o tři roky mladšího chlapce do hlavy.

Televize NBC News uvedla, že oběť byla v pondělí odpoledne převezena do nemocnice. Tam ale chlapec svým zraněním podlehl a byl prohlášen za mrtvého.

V současné době probíhá vyšetřování. „Snažíme se získat odpovědi na některé podrobnosti týkající se incidentu,“ řekl zástupce úřadu šerifa J. D. Stronko

Ten dále uvedl, že se v době tragédie v domě v ulici Shady Pine Street South nacházela dospělá osoba. Kvůli floridskému zákonu o ochraně soukromí ale odmítl uvést, zda byla s dětmi v příbuzenském vztahu. Podle stejného zákona policie neuvedla, zda děti byly sourozenci.

Policie podle zástupce šerifa měla tuto dospělou osobu vyslechnout. Neuvedla ale, zda bude obviněna.

Podle americké organizace Everytown for Gun Safety dochází k neúmyslnému zastřelení dětí nejčastěji tehdy, když jsou děti doma samy. Organizace zároveň uvedla, že k podobným incidentům dochází nejčastěji v létě, tedy v době, kdy mají děti prázdniny.

Američan zastřelil devítiletou holčičku. Vadil mu hluk koloběžky

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám