Hlavní obsah

Počet obětí hurikánu Laura stoupl v USA na šest

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Baton Rouge

Šest obětí si ve Spojených státech vyžádal hurikán Laura, který se ve čtvrtek přehnal přes Louisianu a zeslábl na tropickou bouři. Do vnitrozemí Laura přinesla prudký déšť a varování před tornády, napsala agentura AP. Podle amerického Národního střediska pro hurikány (NHC) se bouře během pátku stočí na východ nad údolí řeky Mississippi a v sobotu zasáhne státy u pobřeží Atlantského oceánu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Následky hurikánu Laura v Louisianě a TexasuVideo: Reuters

 
Článek

Úřady v Louisianě dříve oznámily čtyři úmrtí, které způsobily padající stromy. V noci na pátek zaregistrovaly další dva zemřelé. Jeden muž utonul, když se s ním potopila loď, další zemřel na otravu oxidem uhličitým z nouzového generátoru.

Střed bouře se ve čtvrtek odpoledne místního času (v pátek brzy ráno SELČ) přesunul nad jih Arkansasu a rychlostí 24 kilometrů v hodině směřoval na severovýchod. Podle předpovědi na většině území státu naprší až 178 milimetrů srážek, což může způsobit záplavy.

Státy Mississippi a Arkansas vydaly rovněž varování před tornády. Patrně větrný vír poničil střechu kostela v odlehlé části severovýchodního Arkansasu, píše AP.

Foto: Bill Feig, ČTK/AP

Škody způsobené hurikánem Laura

Ačkoli za sebou Laura nechala zpustošené domy i celé čtvrti a přes 900 tisíc domovů a podniků bez elektřiny, způsobila menší škody, než se úřady obávaly.

Hurikán Laura v americké Louisianě zabíjel

Amerika

„Je jasné, že jsme neutrpěli absolutní katastrofické škody, jak jsme si mysleli,” uvedl guvernér Louisiany John Bel Edwards. „I tak jsou škody obrovské,” dodal. Bez elektřiny se ocitlo nejméně 867 tisíc domů a podniků v Louisianě, Texasu a Arkansasu.

Foto: David J. Phillip, ČTK/AP

Zaplavené domy u Lake Charles v Louisianě po průchodu hurikánu Laura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám