Hlavní obsah

Pár týdnů po zřícení Kellnerova vrtulníku se jedinému přeživšímu narodil syn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český snowboardista David Horváth, který jako jediný přežil březnové zřícení vrtulníku, na jehož palubě zahynul český byznysmen Petr Kellner, se ozval světu. Na Facebooku se pochlubil narozením syna. Právě Horváthovo svědectví by mohlo stále nejasnou příčinu tragédie na Aljašce objasnit.

David Horváth

Článek

„Jsou dobré dny a zlé dny. Žije tu se mnou moje láska Adéla Sekerková a jsem hodně moc rád, že jsme furt spolu. Dneska máme další super den – David 51 cm, skoro 4 kg, 22. 4. 2021. Oba zdraví, všichni šťastní,“ napsal snowboardista na Facebooku.

Vyšetřovatelé Kellnerovy nehody zkoumají elektroniku a vysílačku vrtulníku

Amerika

Bývalý český reprezentant ve snowboardingu strávil několik dnů po pádu helikoptéry Airbus AS350-B3 v aljašských horách několik dní v místní nemocnici v Anchorage, kam byl převezen ve vážném stavu. A podle místních médií vyšetřovatelům řekl zatím jen to, že podle jeho názoru nehrála ve zřícení stroje roli technická porucha.

Havárii vrtulníku s Kellnerem nejspíš nezavinila technická porucha

Zahraniční

Kde se David Horváth nachází nyní a zda už jeho stav umožnil, aby ho vyšetřovatelé řádně vyslechli, není jasné.

Vrtulník manévroval těsně nad hřebenem

Vyšetřovatelé amerického Národního úřadu pro bezpečnost v dopravě (NTSB) se tragickou nehodou, při níž zemřel český miliardář Petr Kellner, stále zabývají.

Z jejich předběžné zprávy zatím vyplývá jen to, že vrtulník před pádem po několik minut pomalu manévroval těsně nad vrcholem horského hřebene.

Vrtulník s Kellnerem před tragédií manévroval těsně nad horským hřebenem

Amerika

„Data ukázala, že poslední pohyb vrtulníku začal okolo 18:33 nad vrcholem hřebene ve výšce 6266 stop a při rychlosti jeden uzel (1,85 km/h). Vrtulník udržoval nízkou výšku i rychlost při manévrování nad hřebenem několik minut. Záznam dat skončil v 18:36:42 poblíž místa, kde byla nalezena hlavní část trosek,“ uvádí zpráva NTSB o nehodě ze soboty 27. března.

Rodina se rozloučila s Petrem Kellnerem

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám