Hlavní obsah

Papež František se těší na upřímný rozhovor s prezidentem Trumpem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Papež František se podle svých slov těší na upřímný rozhovor s americkým prezidentem Donaldem Trumpem, s nímž se má setkat 24. května ve Vatikánu. Papež chce s Trumpem hovořit o rozdílných názorech například na problematiku migrace či životního prostředí. Uvedly to agentury Reuters a AP.

Foto: Tiziana Fabi, ČTK/AP

Papež František

Článek

Papež František v sobotu v portugalské Fátimě svatořečil dva pasáčky, jimž se před 100 lety údajně zjevila Panna Marie. Při návratu z Portugalska se rozhovořil také o nadcházejícím setkání s americkým prezidentem.

Papež ujistil, že vůči němu bude upřímný v debatě o tématech, jako jsou imigrace nebo klimatické změny, na které mají ostře odlišné názory. Zároveň však František řekl, že bude k Trumpovi přistupovat s otevřenou myslí a nebude o něm vynášet soudy, dokud si poprvé osobně nevyslechne jeho názory.

„I když někdo uvažuje odlišně, musíme být velmi upřímní v tom, co si každý z nás myslíme,” řekl papež František. Dodal, že najde „alespoň pootevřené dveře” pro dialog s Trumpem, aby tak mohli přispět ke světovému míru.

Loni se papež o tehdy ještě prezidentském kandidátovi Trumpovi nevyjádřil příliš lichotivě, když prohlásil, že křesťanem není člověk, který chce stavět zeď podél americko-mexické hranice.

Zatímco Trump nedávno podepsal dekret, kterým ukončil ekologické regulace svého předchůdce Baracka Obamy, papež považuje za jedno ze svých hlavních témat ochranu životního prostředí a silně se přiklání k názoru, že globální oteplování má z větší části na svědomí člověk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám