Hlavní obsah

Obětí tornád na jihu a středozápadě USA je nejméně 22

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Počet obětí po sérii tornád na jihu a středozápadě Spojených států stoupl na nejméně 22. Desítky dalších lidí utrpěly zranění, uvedl v noci na neděli zpravodajský server NBC News, podle něhož bouřlivé počasí způsobilo i značné škody na majetku.

Foto: Cheney Orr, Reuters

Tornádo zanechalo škody ve městě Wynne v Arkansasu

Článek

Nejméně osm lidí zahynulo v Tennessee, většina z nich v okrese u hranic s Mississippi, pět v Arkansasu, čtyři v Illinois a tři v Indianě. Jednu oběť registrují úřady států Mississippi a Alabama.

Server NBC News napsal, že škody způsobené tornády, která značnou část USA zasáhla v pátek a sobotu, hlásí celkem 60 míst v osmi amerických státech.

Foto: Jon Cherry, Reuters

Okres Sullivan v Indianě po tornádu

Americká média také hojně informovala o zřícení střechy divadla při metalovém koncertu ve městě Belivedere na severu Illinois. V troskách zemřel jeden muž a dalších 40 lidí utrpělo zranění, pět z nich vážná. Na koncertu bylo podle agentury Reuters celkem na 260 lidí.

Meteorologové očekávají, že se bouře budou přesunovat směrem do východní třetiny USA, kam mohou přinést větry až o rychlosti 100 kilometrů v hodině.

Jih a středozápad USA čelí tornádům a bouřím, Arkansas a Illinois hlásí mrtvé

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám