Hlavní obsah

Obama rozdával omluvy, já vám dám práci, slíbil Američanům Romney

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tampa
Aktualizováno

Bývalý guvernér Massachussetts Mitt Romney v noci na pátek oficiálně přijal nominaci za Republikánskou stranu pro podzimní volby prezidenta Spojených států. Na sjezdu republikánů v Tampě slíbil uzdravit ekonomiku a avizoval přísnější postoj k Íránu.

Foto: Eric Thayer , Reuters

Mitt Romney

Článek

„Kéž by tak byl prezident Obama úspěšný, protože chci, aby byla Amerika úspěšná,“ posteskl si Romney a obul se do Obamy: „Je čas obnovit slib Americe. Začnu svůj prezidentský mandát cestou za nová pracovní místa. Prezident Obama začal cestou, na níž se omlouval,“ řekl Romney.

Prohlásil, že v příštích čtyřech letech vytvoří 12 miliónů nových pracovních míst a zajistí, že míra nezaměstnanosti nebude vyšší než 8,3 procenta. Chce také zrušit Obamovu reformu zdravotnictví garantující zdravotní pojištění pro všechny.

Obama podle Romneyho Spojené státy rozdělil. Teď je čas na to zapomenout a znovu se sjednotit.

Foto: Eric Thayer , Reuters

Romney některé delegáty rozplakal.

Romney slíbil Američanům praktičtější a pragmatičtější přístup. „Prezident Obama sliboval zpomalování nárůstu hladin oceánů a uzdravení planety. Já vám slibuji, že pomůžu vám a vaší rodině,“ řekl Romney. Obamovi také vytkl shovívavý přístup k Íránu a nedostatečnou podporu Izraeli.

Poté, co zavzpomínal na svoje dětství v mormonském prostředí, manželství a rodičovství, přišli Romneyho na pódium podpořit jeho rodina i herec Clint Eastwood. „Když někdo nedělá svoji práci dobře, musíte ho nechat jít,“ prohlásil na adresu Obamy.

Foto: ČTK/AP

Vyvrcholení republikánského sjezdu s Romneym a jeho viceprezidentem Paulem Ryanem a jejich rodinami na pódiu.

Foto: ČTK/AP

Mitt Romney (vpravo) s manželkou Ann a Paul Ryan se ženou Jannou.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám