Hlavní obsah

Nákupní centrum v USA po výbuchu plynu zachvátil mohutný požár

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kansas City
Aktualizováno

Nejméně 16 lidí bylo zraněno při velkém požáru, který zachvátil komplex s obchody a byty ve městě Kansas City v americkém státě Missouri. Uvedla to agentura Reuters. Úřady se domnívají, že požáru předcházel výbuch plynu. Podle nich zřejmě narušila plynovod firma provádějící v místě opravy. Na místě jsou záchranáři se psy a pátrají po případných dalších obětech.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Komplex v Kansas City se po výbuchu ocitl v plamenechVideo: Reuters

 
Článek

Mohutný výbuch byl cítit v širokém okolí. „Myslela jsem si, že vybuchlo něco v mém domě,“ řekla serveru Star Peggy Zilm, která bydlí sedm bloků od místa nehody.

Z televizních záběrů bylo patrné, že oheň se rozšířil na celé centrum postavené už v roce 1922 ve stylu inspirovaném architekturou španělského města Sevilla, v němž se nacházely restaurace, obchody, kanceláře i apartmány.

Foto: KHSB-TV, Reuters

Požár zachvátil celé centrum.

Podle mluvčí Kansaské univerzitní nemocnice Jill Chadwickové se centrem před explozí šířil zápach plynu. Restauraci JJ's, kterou následně výbuch zcela rozmetal, dali krátce předtím evakuovat. Lidé ale nestačili odejít, než se ozval výbuch.

„Ten pacient řekl, že to poslední, co si pamatuje, bylo zhroucení střechy. Ptala jsem se ho, jak se dostal ven, a on odpověděl, že přední část restaurace výbuch smetl a on je prošel sutinami,“ citoval server BBC Chadwickovou.

Stav dvou zraněných je kritický.

Podle zatím nepotvrzených zpráv pracovali v komplexu plynaři. Jeden svědek řekl, že právě v restauraci JJ's viděl pracovníky firmy Missouri Gas Energy.

Foto: ČTK/AP

Reklama

Výběr článků

Načítám