Hlavní obsah

Na odlomené kře zamrzlého Erijského jezera uvázlo 18 lidí i se skútry

Rozsáhlou záchrannou akci spustili v neděli záchranáři spolu s pobřežní stráží USA na Erijském jezeře poblíž ostrova Catawba v Ohiu. Pilot aerotaxi z Detroitu si všiml skupiny 18 lidí, kteří se skútry uvázli na ledové kře. Kolem 13.00 tamějšího času byla zahájena rozsáhlá záchranná operace, píše server deníku Daily Mail.

BEZ KOMENTÁŘE: Na zamrzlém Erijském jezeře se utrhla kra s 18 lidmiVideo: Dustin Shaffer via Storyful, AP

 
Článek

Lidé, kteří uvázli na ledové kře, nedbali varování úřadů ani Národní meteorologické služby, aby nevstupovali na zamrzlé jezero, protože hrozí, že se led bude lámat a kry budou volně plout po jezeře.

Jejich záchrana trvala tři hodiny a není jasné, jestli bude mít pro skupinku nějakou dohru.

„Mnohokrát ti lidé na ledě ani nevědí, že uvízli na ledové kře, dokud se neobjeví pobřežní hlídka. Jindy čekají na pomoc poblíž trhliny,“ řekl Dustin Shaffer, pilot aerotaxi.

Jako na klouzačce. Američtí řidiči zápolili s ledovkou

Koktejl

Podobná situace se odehrála minulý týden, kdy byly povolány posádky ze dvou stanic pobřežní stráže, aby pomohly dobrovolným hasičům na ostrově Catawba při záchraně sedmi lidí, kteří uvázli na jedné z ker.

Led Velkých jezer je nepředvídatelný a podmínky se mohou rychle měnit. „Nic takového jako bezpečný led neexistuje,“ řekl Jeremiah Schiessel z pobřežní stráže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám