Hlavní obsah

Na kolejích newyorského metra našli lidskou nohu. Zjišťuje se, komu patří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

O víkendu byla na kolejích newyorského metra v obvodu Bronx nalezena lidská noha. Detektivové vyšetřují, komu končetina patří a jak se na koleje dostala. Jde jen o poslední z řady incidentů, které se v podzemní dopravě v americké metropoli v posledních týdnech udály.

Foto: Reuters

Metro v Bronxu

Článek

Podle informací deníku The Guardian se noha momentálně nachází u městského koronera, který má za úkol určit víc o jejím původu. Úřady zatím ještě ani neoznámily, zda jde o končetinu mužskou, nebo ženskou.

Zločinnost v metru roste

Takový nález určitě nepomůže snaze starosty města přesvědčit Newyorčany, že je cestování metrem bezpečné.

Ačkoliv do podzemního dopravního systému poslal další tisíc policejních důstojníků, uniformovaných i v civilu, počet zločinů v metru se podle statistik policie od začátku roku zvýšil o 22 %.

K dalším probíraným incidentům patří napadení cellistky kovovou lahví na vodu nebo střelba na zastávce, při které zahynul jeden člověk.

Jen v pondělí byl ve voze metra nalezen mrtvý sedmapadesátiletý muž. Poblíž těla policie našla vybavení na braní drog a v současnosti se snaží určit příčinu smrti.

Minulý týden došlo v metru ke dvěma násilným incidentům. Nejprve ve čtvrtek na zastávce Queens Plaza pořezali bezdůvodně brazilského turistu na krku a o dva dny později byl na stejné zastávce muž během hádky zbit kovovou tyčí.

Navíc se v newyorském metru každý rok ztratí tisíce předmětů, včetně některých ne úplně obvyklých, jako jsou pohřební urny, svářečské masky nebo míchačky.

Masová střelba v americké restauraci s vaflemi. Jeden mrtvý, pět zraněných

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám