Hlavní obsah

Muskovo X už v San Francisku nebliká, úřady ho po stížnostech nechaly odstranit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Francisco

Stavební firma v pondělí odstranila obří písmeno X z budovy centrály sociální sítě známé dříve jako Twitter. Stalo se tak jen několik desítek hodin poté, co si obyvatelé z okolí budovy stěžovali na nesnesitelný vizuální smog, který blikající „iksko“ vydávalo.

Foto: Profimedia.cz

Stavební firma odstraňuje obří X z centrály sociální sítě X (dříve Twitter) v San Franciscu.

Článek

„Okamžitě zhasnout!“ Tak zněla hlavička jedné ze stížností, které na konci července dorazily stavebnímu úřadu v San Francisku kvůli rychle blikajícímu a „extrémně jasnému“ symbolu X umístěnému na střeše centrály společnosti X (dříve Twitter).

Deník The Washington Post uvádí, že stížností občanů a firem bydlících či sídlících v okolí dorazilo více než dvacet. Lidé uváděli, že zář produkovaná novým logem je tak silná, že v nočních hodinách nejsou ani žaluzie nic platné. Úřady jednaly rychle: v pondělí navečer kalifornského času dorazila stavební firma a logo odmontovala.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Logo X na budově společnosti X (dřívější Twitter) v San Franciscu

Nové logo Twitteru vyblikává lidem díru do hlavy. Stroboskop jim míří přímo do ložnic

Koktejl

Musk ve válce se San Franciskem

K odstranění loga firmy, nyní vlastněné miliardářem Elonem Muskem, došlo až poté, co zaměstnanci společnosti dvakrát odmítli úředníky na střechu budovy vpustit. Kauza tím ale nekončí, město je odhodlané náklady na odstranění symbolu X po firmě vymáhat.

Není to první spor, který Twitter (nyní X) s městem San Francisco vede. Obě strany se již několikrát viděly u soudu, šlo o nezaplacené miliony na nájmu či o - podle názoru města - neoprávněné užívání kancelářských prostor k dočasnému ubytování.

„Jejich akce jsou vůči našemu městu trvale nepřátelské,“ řekl podle The Washington Post na adresu X Mark Dorsey, radní sanfranciského okrsku, na jehož území budova stojí. „Samozřejmě věděli, že jednají ilegálně (…) Nešlo ani tak o to písmeno X, chtěli nám jen dát najevo, že si budou dělat, co uznají za vhodné,“ dodal politik.

Iks, ikska nebo křížky. Jak teď říkat tweetům?

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám