Hlavní obsah

Nové logo Twitteru vyblikává lidem díru do hlavy. Stroboskop jim míří přímo do ložnic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Francisco

Nové logo sociální sítě Twitter budí vášně nejen mezi jejími uživateli, ale také u obyvatel San Franciska. Velké X umístěné na sídle společnosti totiž velmi silně svítí a obtěžuje lidi bydlící v okolí.

Foto: Profimedia.cz

Nové logo na sídle společnosti Twitter

Článek

Společnost Twitter, kterou její majitel Elon Musk nedávno přejmenoval na X, nechala v pátek na střeše své centrály nainstalovat obří nové logo. To však značně rozladilo lidi, kteří v okolí žijí, protože logo v noci velmi silně svítí a bliká. Místní obyvatelé se tak ihned obrátili na místní úřady i právníky.

„Je to velmi bezohledné. Vypadá to, jako by to byl Muskův styl podnikání, nejdříve všechno rozbít a pak se to pokusit spravit,“ řekl advokát George Wolf stanici CBS.

Kauzou se začal zabývat také sanfranciský stavební úřad, podle nějž by se v případě velkého zářícího X mohlo jednat o porušení stávajících nařízení. Zatím to však nebylo možné ověřit, protože jeden z inspektorů informoval, že firma úředníkům již dvakrát neumožnila přístup na střechu budovy.

Christopher Beale, jenž naproti centrály Twitteru bydlí, tak sice v neděli večer natočil video, na němž je logo potemnělé, ale oficiálně tato záležitost dosud dořešená není. Zatím tak musí stačit příslib jednoho ze zaměstnanců Twitteru, podle nějž je logo na střeše údajně umístěno pouze dočasně.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Logo X na budově společnosti X (dřívější Twitter) v San Franciscu

Ukřižovaný ptáček i pornoweby. Vtipálci vítají nové logo Twitteru

Internet a PC

Reklama

Výběr článků

Načítám