Hlavní obsah

Mladík odpustil americké policistce, která omylem zastřelila jeho bratra

Soud v texaském Dallasu se stal ve středu svědkem velmi dojemné a současně neobvyklé scény. Odehrála se vzápětí poté, co byl vynesen rozsudek nad Amber Guygerovou, bývalou policistkou, která omylem zastřelila svého černošského souseda, protože se domnívala, že jde o loupežné přepadení. Brandt Jean, bratr oběti ženě veřejně odpustil, a ještě ji objal, uvedla televize CNN.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mladík odpustil policistce, která omylem zastřelila jeho bratraVideo: Reuters

 
Článek

Jean se poté, co soud poslal Guygerovou na deset let do vězení, obrátil k soudkyni s dotazem: „Nevím, jestli je to možné, ale můžu ji obejmout, prosím?“ zeptal se. „Ano,“ reagovala soudkyně Tammy Kempová.

„Nechci poněkolikáté opakovat, co jste nám vzala. Myslím, že to víte,“ prohlásil a pokračoval: „Nebudu vykládat, že doufám, že shnijete a umřete stejně jako můj bratr. Mohu mluvit jen za sebe, ale já vám odpouštím. Osobně pro vás chci to nejlepší.“

Americká policistka, která si spletla byty a zastřelila souseda, dostala deset let

Amerika

Poté mladík pevně objal Guygerovou a řekl jí, že nechce, aby šla do vězení, a že jí odpustil.

Jean je silně věřící, stejně jako byl jeho mrtvý bratr. „Myslím, že kdybyste svůj život obrátila ke Kristu, byla by to ta nejlepší věc, kterou by Botham chtěl, abyste udělala,“ řekl mladík. „Mám vás jako člověka rád a nechci pro vás nic špatného,“ dodal.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám