Hlavní obsah

Masakr na večírku v kalifornském Fresnu: Deset zasažených, čtyři mrtví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fresno
Aktualizováno

Deset lidí bylo zasaženo při střelbě, k níž došlo v noci na pondělí na večírku v kalifornském Fresnu, uvedla místní policie podle stanice CBS. Čtyři lidé zemřeli. Po pachatelích se pátrá.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Při střelbě v kalifornském městě Fresno bylo zasaženo deset lidí Video: AP

 
Článek

Policejní poručík Bill Dooley uvedl, že jeden nebo více podezřelých vniklo před osmou večer na večírek, kde se lidé dívali na fotbal, a zahájilo střelbu.

Tři lidé zemřeli na místě, čtvrtý po převozu do nemocnice. Zranění zbylých šesti nejsou tak vážná, aby byli ohroženi na životě.

Podle policie jsou oběťmi Asijci ve věku 25 až 35 let. Sousedé uvedli, že slyšeli nejméně deset výstřelů vypálených krátce po sobě.

Dooley nic neřekl ohledně možných pachatelů a možném motivu činu.

Foto: Larry Valenzuela, ČTK/AP

Policejní vozy a sanitky před domem ve Fresnu, kde se střílelo.

„Co zatím víme, je, že se na dvorku sešli rodina a přátelé,“ řekl nejmenovaný policista listu Fresno Bee. „Všichni se večer dívali na fotbal, když neznámí podezřelí vnikli do nemovitosti, vplížili se na zadní dvorek a zahájili palbu,“ dodal.

Zástupce velitele policie ve Fresnu Michael Reid dodal, že na dvorku bylo v tu chvíli asi 35 lidí. „Díkybohu nebyly zraněny žádné děti,“ poznamenal.

Choua Vang, který bydlí poblíž, řekl, že se v sousedství jeho domu střílelo už minulý týden: „Necítím se kvůli tomu tak bezpečně, abych chodil ven po západu slunce.“

V neděli byl ve Fresnu zastřelen také asi 20letý muž. Policie neuvedla, zda spolu tyto vraždy souvisejí.

Reklama

Výběr článků

Načítám