Hlavní obsah

Mám dost špíny na Trumpa i Clintonovou, chvástal se Epstein

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeffrey Epstein, zesnulý americký finanční magnát a odsouzený pedofil, tvrdil, že má dost špíny na Hillary Clintonovou a Donalda Trumpa, aby zmařil americké volby 2016. Jeho bratr prohlásil, že se mu chlubil kompromitujícími informacemi, které získal na oba prezidentské kandidáty.

Foto: Profimedia.cz

Donald Trump a Hillary Clintonová při druhé televizní debatě prezidentských kandidátů v říjnu 2016

Článek

Epstein podle úřadů v roce 2019 spáchal sebevraždu ve vazbě, když čekal na další soudní proces, tedy dříve, než mohl být pohnán k právní zodpovědnosti.

Podle žaloby provozoval síť prostitutek, převážně velmi mladičkých, které dohazoval svým elitářským známým nebo těm, u nichž se pokoušel získat si vliv.

Epsteinův mladší bratr, 69letý Mark, však podle webu The Telegraph naznačil, že jeho vazby na vlivné osobnosti sahaly dál, než bylo zveřejněno.

Soud nechá odhalit detaily o Clintonových stycích s Epsteinem

Zahraniční

„Tady je přímá citace: ‚Kdybych řekl, co vím o obou kandidátech, museli by volby zrušit.‘ To mi Jeffrey řekl v roce 2016,“ řekl Mark Epstein listu New York Post.

Newyorský developer uvedl, že jeho sourozenec nikdy neprozradil podrobnosti o tom, co ví.

Bratr lituje cest do Afriky

Zatímco o Clintonové nebylo známo, že by s Epsteinem trávila čas, o jejím manželovi se vědělo, že patří mezi miliardářovy přátele.

Epstein navštívil v Clintonově éře Bílý dům nejméně sedmnáctkrát, jak ukazují prezidentské záznamy, Clinton také létal Epsteinovým soukromým letadlem – v letech 2002 a 2003 podnikl cesty do Evropy, Asie a Afriky.

Mark Epstein prohlásil, že jeho bratr udělal chybu, když cestoval s Clintonem, protože to přitáhlo pozornost k jeho aktivitám.

David Copperfield, Stephen Hawking, Michael Jackson. Z Epsteinových spisů vyplouvají nečekaná jména

Amerika

„Jeff poprvé vzal Clintona a několik dalších lidí do Afriky, což byla chyba, které se bratr dopustil, protože se předtím pohyboval pod radarem a nikdo se na něj nedíval. Ale když tam letěl s Clintonem, každý se ptal: ‚Kdo je ten chlapík, co tam letí s Clintonem?‘“ řekl Mark Epstein.

Clinton, jehož jméno se několikrát objevilo v první části odtajněných Epsteinových dokumentů, nebyl obviněn z žádného pochybení.

Jeho mluvčí Angel Urena v červenci 2019, kdy Epsteina zatkli, uvedl, že Clinton „neví nic o hrozných zločinech“, z nichž byl Epstein obviněn. Dodal, že od posledního kontaktu této dvojice uplynulo téměř 20 let.

„Jeffa znám 15 let“

Trump, jehož letovisko Mar-a-Lago se nachází jen pár kilometrů od Epsteinovy vily v Palm Beach, letěl jeho soukromým letadlem nejméně čtyřikrát.

Jméno favorita republikánských primárek se tento týden objevilo v soudních dokumentech. Ani on nečelí obvinění z žádného protiprávního jednání.

Trump v roce 2002 řekl časopisu New York: „Jeffa znám 15 let. Úžasný chlap.“

„Je s ním spousta legrace. Dokonce se o něm říká, že má rád krásné ženy stejně jako já. A mnohé z nich jsou mladší. O tom není pochyb, Jeffrey si užívá společenského života,“ dodal.

Trump však v roce 2019 hovořil jinak, když prohlásil, že Epsteina zná jen proto, že ho znají „všichni v Palm Beach“, a že se zesnulým miliardářem už 15 let nemluvil.

Biden: Trump je ochotný obětovat demokracii, jen aby se dostal k moci

Amerika

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám