Hlavní obsah

Soud nechá odhalit detaily o Clintonových stycích s Epsteinem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jména prominentů, kteří se stýkali se zesnulým sexuálním predátorem Jeffreyem Epsteinem, jenž spáchal sebevraždu v cele, se objeví na veřejnosti. Soudkyně Loretta Preskaová v prosinci oznámila, že není právní důvod tajit 150 jmen z Epsteinova vyšetřování. Mezi těmito jmény je britský prince Andrew, na kterého kauza tvrdě dopadla, ale i bývalý americký prezident Bill Clinton.

Foto: Profimedia.cz

Jeffrey Epstein na policejním snímku

Článek

Případ se soustředil na zneužití Virginie Giuffreové, kterou Epsteinova známá a bývalá milenka Ghislaine Maxwellová donutila obšťastňovat prince. Zatím nezveřejněné dokumenty zřejmě přinesou další detaily z případu, uvedla stanice ABC News.

Epstein spáchal sebevraždu, potvrdila pitva

Amerika

Většina utajovaných jmen nebyla do zneužívání zapletena, ovšem pracovali pro Epsteina, navštěvovali jeho domy nebo létali jeho letadly.

Clinton v centru pozornosti

Giuffreová Clintona z ničeho neobvinila, ale uvedla, že se s bývalým prezidentem setkala na ostrově Little St. James, který Epstein vlastnil. Maxwellová ale jeho přítomnost popírala a Giuffreová ji nedokázala doložit. Její právníci nemohli exprezidenta vyslechnout a jeho mluvčí Angel Ureña v roce 2019 popřel, že by Clinton kdy byl na ostrově.

Záznamy pilotů pracujících pro Epsteina ale potvrzují, že Clinton létal v letech 2002 a 2003 Epsteinovým Boeingem 747 do Paříže, Bruneje a Bangkoku. Clinton je zmiňován na padesáti záznamech.

Clinton přiznal, že s ním letěl v roce 2002 na humanitární misi po afrických zemích. Tehdy ho oceňoval jako znalce trhů a filantropa pomáhajícího v boji s HIV.

Přerušil s ním styky v roce 2004, tedy ještě předtím, než začal být Epstein vyšetřován, lákal do svého sídla v Palm Beach nezletilé, aby mu poskytovaly masáže.

Maxwellová dostala za lákání nezletilých dívek pro Epsteina 20 let vězení

Amerika

Nepotvrzená podezření

Dříve odtajněné záznamy zmiňovaly, že Epstein a Maxwellová nařídili Giuffreové, aby měla sex s bývalým demokratickým předsedou Senátu Georgem Mitchellem, se zesnulým vyhledávačem modelek Jeanem Lucem Brunelem a s manažerem velkého hedgeového fondu Glennem Dubinem, Ti všichni ale sex s Guiffreovou popřeli. Brunel spáchal sebevraždu.

S Epsteinem měli zneužívat nezletilé dívky. Modelingového agenta našli oběšeného v cele

Evropa

Reklama

Související témata:
Ghislaine Maxwellová

Výběr článků

Načítám