Hlavní obsah

Loveland v Coloradu odškodní dementní seniorku, kterou policisté zranili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loveland

Město Loveland ve státě Colorado souhlasilo, že zaplatí odškodné tři miliony dolarů (64,5 milionu korun) dementní ženě, kterou poranil policista při zatýkání, uvedli agentury AP a Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Násilné zadržení Američanky trpící demencí v ColoraduVideo: AP

 
Článek

Policie ženu podezírala z krádeže v obchodě, odkud loni v červnu odešla bez zaplacení zboží za necelých 14 dolarů. Po zásahu policisty měla tehdy 73letá žena vymknuté rameno a zlomenou ruku.

Střet s policií zhoršil demenci Karen Garnerové natolik, že vyžaduje nepřetržitou péči. Po zadržení v cele čekala na ošetření několik hodin. Finanční vyrovnání rodina použije na zaplacení péče o Garnerovou, uvedla zástupkyně rodiny.

Seniorku s demencí policisté v Coloradu zaklekli kvůli nezaplacenému nákupu

Amerika

Chování policistů při zatýkání zachytily kamery, které jsou součástí uniformy. Oba jsou již mimo službu.

Zatýkající strážce zákona byl obviněn z napadení a vážného ublížení na zdraví. Jeho kolegyně čelí obvinění za to, že nezasáhla ani neoznámila kolegovo chování. Vedení místní policie se za vše omluvilo.

Američtí policisté se bavili, jak to luplo, když staré paní zlomili kost

Amerika

Policisté na služebně se navíc smáli, když sledovali záznam zásahu svých kolegů a komentovali, jak to luplo, když jí zlomili ruku.

Reklama

Výběr článků

Načítám