Hlavní obsah

Seniorku s demencí policisté v Coloradu zaklekli kvůli nezaplacenému nákupu

Novinky, Martin Vlk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S vykloubeným ramenem a zlomenou rukou skončila třiasedmdesátiletá Karen Garnerová, která ve městě Loveland, nacházejícím se v americkém Coloradu, nezaplatila za nákup v obchodě. Účet činil 13,38 dolaru, tedy necelých 300 korun, píše deník Daily Mail.

Násilné zadržení Američanky trpící demencí v ColoraduVideo: LOVELAND POLICE DEPARTMENT VIA THE LIFE & LIBERTY LAW OFFICE, Novinky/AP

 
Článek

Garnerová si do obchodu přišla pro čokoládovou tyčinku, limonádu a tričko. Odešla však bez zaplacení, a tak ji zaměstnanci obchodu u východu zastavili a zboží jí zabavili, neboť odmítala požadovanou částku za nákup uhradit.

Po cestě domů, během níž sbírala polní květiny, ji policisté nevybíravým způsobem zadrželi. Zmatenou seniorku trpící demencí zaklekli, nasadili jí želízka a odvezli do zadržovací cely. Tam měla být několik hodin držena bez lékařské péče, ačkoliv trvala na tom, že má bolesti.

Podle advokátky Sarah Schielkeové, která Garnerovou v případu zastupuje, její klientka „z důvodu použití nepřiměřené síly ze strany policistů” utrpěla „zlomeninu ruky a vykloubení ramene”.

Incident se odehrál už loni v červnu, záběry z policejního zásahu ale byly zveřejněny až nyní. Advokátka Garnerové podala na policisty žalobu. Podle tamějšího policejního oddělení dostal zasahující policista Phil Metzler až do ukončení vyšetřování nucenou dovolenou.

Reklama

Výběr článků

Načítám