Hlavní obsah

FBI zmařila bombový útok v Clevelandu

Cleveland
Aktualizováno

Agentům FBI se podařilo zmařit teroristický útok přívržence Al-Káidy v Clevelandu ve státě Ohio. Zadržený Demetrius Pitts známý také jako Abdur Raheem Rahfeeq, přiznal agentům v přestrojení, že na Den nezávislosti 4. července plánoval bombové útoky v Clevelandu. Obětí se měly stát mimo jiné i děti vojáků. V pondělí o tom informovala stanice Fox News.

Foto: koláž Novinky.cz

Ilustrační foto

Článek

„Blíží se jejich svátek, co kdybychom zaútočili v jejich jádru? Bombový útok na průvod při příležitosti Dne nezávislosti?,“ řekl Pitts federálnímu agentovi v přestrojení v domnění, že mluví s džihádistou.

V poutech skončil Pitts v neděli, úřady o něm ale věděli a sledovali ho už od roku 2017, kdy bydlel v Cincinnati. „Tento případ ukázal, že bezpečnostní složky nemohou jen nečinně čekat, až někdo spáchá násilný trestný čin,” řekl stanici Fox News zvláštní agent FBI Stephen Anthon.

FBI byla s Pittsem v kontaktu dlouhodobě, sbírala důkazy o tom, jak extremistické názory zastává a že chce hrozby naplnit. O víkendu spadla klec. Vyšetřovatelé mají mimo jiné důkazy o tom, že hovořil o sekání rukou a hlav vojáků a vraždění jejich dětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám