Hlavní obsah

Debata Trumpa s Clintonovou hrozí nechutnostmi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Druhá, nedělní debata kandidátů na amerického prezidenta republikána Donalda Trumpa a demokratky Hillary Clintonové se může zvrhnout ve vytahování špinavého prádla, varují americká média. Debata, která se měla mimo jiné zaměřit na Trumpovy daně, bude rozhodně ovlivněna skandálem okolo sexistických výroků newyorského magnáta.

Foto: Mike Segar, Reuters

Donald Trump na mítinku v Renu

Článek

Trumpův poradce Rudy Giuliani řekl, že Trump možná vytáhne na Clintonovou, že diskreditovala ženy, které obvinily jejího muže, že je obtěžoval. Televizi NBC řekl, že Trump by neváhal popsat zneužívání ze strany Clintona v debatě kriminalistickými termíny.

Podobný scénář je docela pravděpodobný. Republikánský kandidát zveřejnil odkaz na video z roku 1999, ve kterém žena obviňovala Clintona, že ji znásilnil v roce 1978, když byl ministrem spravedlnosti v Arkansasu. Clinton vždy toto obvinění popíral jako absurdní.

Trump už na závěr sobotní omluvy za svá vyjádření z roku 2006 prohlásil: „Právě Bill Clinton zneužíval ženy a Hillary šikanovala, napadala a zostuzovala jeho oběti. Více o tom budeme diskutovat v příštích dnech.“ [celá zpráva]

Trump se v sobotu omlouval za svá slova, že hvězdy si mohou dělat s ženami, co chtějí, a klidně jim sahat do klína nebo je proti jejich vůli líbat.

Newyorský miliardář kvůli tomu čelí další ztrátě podpory mezi republikány. Po zveřejnění nahrávky z roku 2005 stáhlo svou podporu 33 významných republikánů včetně senátorů, guvernérů států a kongresmanů ze Sněmovny reprezentantů. [celá zpráva]

Vyloučené však není ani to, že tuto kartu vytáhne i Clintonová, která označila Trumpova vyjádření o ženách na videu za hrozná. „Pokud (Trump) zaútočí na Hillary Clintonovou, pak ona určitě začne mluvit o těchto věcech," řekl CNN analytik Larry Sabato z Virginské univerzity.

Reklama

Výběr článků

Načítám