Hlavní obsah

Dahlgren zůstane ve vazbě, rozhodl americký soud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dvacetiletý Američan Kevin Dahlgren, který je podezřelý z čtyřnásobné vraždy v Brně, zůstane nadále ve vazbě. Soud v americké Virginii mu ji ve středu prodloužil. Nyní se bude projednávat žádost České republiky o jeho vydání. Informoval o tom mluvčí české diplomacie Karel Šrol.

Foto: Facebook

Hledaný Kevin Dahlgren

Článek

"Nic se nerozhodlo, jen se načrtl další program. Příští čtvrtek se má rozhodovat, zda (Dahlgren) bude propuštěn na kauci. K tomu má jeho obhájce do úterka dodat argumenty, na které zareaguje prokurátor," řekl ČTK Šrol.

Mladíkovi v Česku hrozí až výjimečný trest - doživotí.

Dahlgrenovi se podařilo na poslední chvíli odletět z Evropy z vídeňského letiště, na seznam hledaných osob se dostal hned po odletu. Dostal se do Washingtonu, kde byl okamžitě zatčen.

Brutální čtyřnásobná vražda se stala minulý týden ve středu večer v rodinném domě v Brně-Ivanovicích. Podle dostupných informací jsou oběti Dahlgrenovi příbuzní, a to místní učitelka, její manžel a dva synové.

USA zatím do ČR žádného svého občana nevydaly

Ministerstvo spravedlnosti věří, že americké úřady vydají Dahlgrena do ČR.

Ačkoliv výsledek extradičního (vydávacího) řízení nelze předjímat, ministerstvo spravedlnosti věří v úspěch, a to i přesto, že doposud žádný americký občan do ČR vydán nebyl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám