Hlavní obsah

CNN odvolala moderátora Cuoma kvůli aféře jeho bratra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stanice CNN odvolala moderátora Chrise Cuoma kvůli tomu, že pomáhal bratrovi a bývalému guvernérovi státu New York Andrewovi Cuomovi, když ho obvinili ze sexuálního obtěžování. Jedna z nejznámějších tváří televize má obrazovky opustit na neurčito poté, co se ukázalo, že moderátor se opakovaně snažil bratrovi a jeho týmu pomoci s krizovou komunikací, když se o obviněních dozvěděla veřejnost.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Bývalý guvernér státu New York Andrew Cuomo (vlevo) a jeho bratr Chris

Článek

„Když Chris přiznal, že nabízel rady týmu svého bratra, porušil tím náš kodex, což jsme veřejně přiznali,“ uvedl v úterý mluvčí CNN. „Tyto (nové) dokumenty však ukazují, že se do snah svého bratra zapojil daleko více, než jsme tušili,“ dodal.

Guvernér státu New York sexuálně obtěžoval zaměstnankyně, tvrdí prokuratura

Amerika

Cuomo čelil kritice, že jednoznačně porušil novinářskou etiku, když nabídl své znalosti a kontakty příbuznému ve vysoké politické funkci, a pomáhal mu tak zmírnit dopady kauzy, která mohla ohrozit jeho kariéru. Demokrat Andrew Cuomo nakonec v srpnu rezignoval na svou funkci poté, co newyorská generální prokuratura oznámila, že jej ze sexuálního obtěžování obvinila více než desítka žen.

Newyorský guvernér Cuomo rezignoval, sexuální obtěžování odmítl

Amerika

Dokumenty, které nově zveřejnila prokurátorka Letitia Jamesová, dokládají například to, že moderátor sehrál klíčovou roli poradce při přípravě reakcí pro média. Využil také svých kontaktů mezi novináři, aby předem získal informace o chystaných článcích a o tom, zda se v nich chystají promluvit další ženy.

Reklama

Výběr článků

Načítám