Hlavní obsah

Clintonová z primárek neodstoupí, považuje se za silnější než Obama

Novinky, CNN,
WASHINGTON

Po výrazném úspěchu demokratické senátorky Hillary Clintonové v úterních primárkách v Západní Virgínii zřejmě padnou všechny spekulace o tom, za jakých podmínek by z nominačního souboje odstoupila. Sama sdělila, že bude v souboji pokračovat, neboť se považuje za silnějšího z obou kandidátů demokratů.

Článek

„Jsem více než dříve rozhodnuta pokračovat v kampani,“ uvedla Clintonová před svými příznivci v západovirginském Charlestonu. Vysvětlila i důvod, proč nemíní odstoupit: „Jsem v závodě, protože věřím, že jsem silnější kandidátka. Mohu vést stranu k vítězství ve volbách, když jste mě vy přivedli k vítězství teď. “

V Západní Virginii získala 67 procent hlasů, zatímco její soupeř Barack Obama jich dostal jen 26 procent. I když jí výhra zajistila o devět hlasů delegátů nominačního sjezdu více než Obamovi, stále na něj ztrácí. Obama získal 1599 delegátů a 282 superdelegátů, zatímco ona jen 1440 delegátů a 273 superdelegátů. Až do víkendu přitom měla náskok v podpoře superdelegátů, což jsou účastníci nominačního sjezdu, kteří nejsou vázáni výsledky primárek. Jde o významné politiky, guvernéry a senátory.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám