Hlavní obsah

Clintonová dostala v Londýně pokutu za parkování

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

S proslule nekompromisním přístupem kontrolorů, kteří v ulicích Londýna dohlížejí na správné parkování a jeho placení, se setkala bývalá první dáma USA Hillary Clintonová. Zatímco se svým mercedesem parkovala v centru města před konferenční budovou think tanku Chatham House, kde jí předávali ocenění za diplomacii, dostala pokutu 80 liber (zhruba 2400 Kč), která může být poloviční, pokud ji zaplatí do 14 dnů. Upozornil na to deník The Daily Telegraph.

Foto: Eduardo Munoz, Reuters

Hillary Clintonová

Článek

„Mohla být první dámou, senátorkou za stát New York a ministryní zahraničí, ale to na kontrolora ve Westminsteru dojem neudělalo,“ napsal Telegraph s tím, že na nesmlouvavý přístup chlapíků pokutujících na parkovištích hříšníky jsou Londýňané už léta zvyklí.

Clintonová byla pokutována minulý týden v pátek na náměstí St. James’s Square, jelikož si nekoupila parkovací lístek. Stálo by ji to jen tři libry a 30 pencí, tedy zhruba 99 korun, upozornil Telegraph a dodal, že Clintonová si možná ještě pořád nezvykla, že už nepožívá výhod diplomatů.

Jako prezidentka USA by to nepotřebovala

V inkriminované době ale už byla v konferenčním sále a hovořila mimo jiné o „smysluplné“ míře sledování lidí tajnými službami, takže nebyla u hádky své ochranky s kontrolorem, který na sklo promptně přilepil oznámení o udělení pokuty a pokračoval v pochůzce. Hlídač byl neoblomný.

„Parkovala tam téměř 45 minut, aniž by zaplatila. Jsem si jist, že pochopí, že musíme být spravedliví ke každému bez ohledu na jeho postavení,“ komentoval incident mluvčí westminsterské radnice a doporučil Clintonové propříště stáhnout si do mobilu speciální aplikaci, která koupi parkovacího lístku urychlí.

Clintonová to ale příště možná ani nebude potřebovat, stále se totiž spekuluje o tom, že by v roce 2016 mohla kandidovat na prezidentku Spojených států.

Reklama

Výběr článků

Načítám