Hlavní obsah

Chlapec ukradl sto dolarů, otec ho poslal na pranýř

Novinky, pks

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Denver

Neobvyklý trest za krádež podstupuje dvanáctiletý chlapec, který ukradl 100 dolarů z peněženky své příbuzné. Několik hodin denně tráví v americkém Denveru na rohu ulice se žlutou cedulí s nápisem "Jsem zloděj, okradl jsem rodinného příslušníka." Na trestu trvá jeho otec.

Foto: Profimedia.cz

Nynější podoba stodolarové bankovky

Článek

"Když bude okolí vědět, co syn udělal, už se to možná nebude opakovat," domnívá se chlapcův otec Joseph Gonzales. Podle něj to bylo poprvé, co chlapec něco podobného provedl.

Když se otec dozvěděl, že se v jeho domě ztratily peníze, udeřil na svého syna, který se mu ke krádeži přiznal. Odvedl ho poté do školy, kde se chlapec musel přiznat ke krádeži dokonce i strážníkovi. Otec chlapce vychovává sám.

Podle psychologa Jamese Huysmana je přijetí zodpovědnosti v pořádku, ale ne v takovém měřítku. Podle něj děti nejsou schopny vzít si ponaučení z takového druhu trestu.

"Nejprve byl syn smutný, ale pak to vzal jako muž," řekl Gonzales. Synovi nosí na roh ulice pizzu a dohlíží, zda si trest, ne nepodobný středověkému pranýři, řádně odpykává.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám