Hlavní obsah

Chlapec si přinesl do školy pistoli, aby se mohl bránit útokům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Salt Lake City

Pistoli si sebou v pondělí přinesl do školy jedenáctiletý chlapec v Salt Lake City v americkém státě Utah. Podle představitelů školy to vysvětlil tím, že chtěl mít možnost obrany v případě podobného útoku jako v Newtownu v Connecticutu.

Foto: Eric Thayer, Reuters

Sandy Hook Elementary School, kde v pátek došlo k masakru 26 lidí

Článek

Policisté přišli do školy poté, co žáci oznámili, že na ně na hřišti mířil pistolí. Učitelé v jeho tašce našli nenabitou pistoli a střelivo.

Chlapec bude v úterý předveden před soud pro mladistvé. Úřady nezveřejnily jeho jméno, ani kde ke zbrani přišel.

Chlapec tvrdí, že zbraň přinesl proto, aby se měl čím ubránit v případě, že by na školu zaútočil střelec, jako se stalo v pátek v Newtownu. Dvacetiletý Adam Lanza zastřelil 20 dětí a šest dospělých.

Reklama

Související témata:

Související články

Profil vraha z Newtownu je hrozivě povědomý

Proč Adam Lanza zabil 26 lidí v poklidném Newtownu, zatím není známo, i když policie naznačila, že už má jisté indicie. Obrázek zabijáka je ale hrozivě...

Adam Lanza nebyl při střelbě pod vlivem léků

Connecticutská policie nenašla žádné důkazy, že by Adam Lanza, který v pátek zastřelil 26 lidí, bral léky na případnou duševní nemoc. Není ani jasné, zda u něj...

Výběr článků

Načítám