Hlavní obsah

Cena zlata atakuje hranici 1900 dolarů

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Cena zlata v pondělí dosáhla dvakrát rekordní hranice. Troyská unce se podle serveru Market Watch v jednu chvíli navečer SELČ na newyorském trhu vyšplhala na 1899,40 dolaru za unci, což je o čtyři dolary více, než byl ranní rekord. Zlato kontrahované na prosinec se prodávalo za 1893,5 dolaru.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Raketový růst ceny zlata, který se nedaří zastavit, ukazuje, že trhy se nedaří uklidnit. Investoři se stále více přiklánějí k jistotě drahého kovu před ostatními produkty finančního trhu. Hranici 1600 dolarů zlato přitom překonalo 19. července. [celá zpráva]

Růst stále pokračuje. Důvodem jsou jak obavy z problémů eurozóny kvůli zadluženému Španělsku a Itálii, tak nejistota ohledně schopnosti USA vyrovnat se s dluhy a ohledně rychlosti oživení americké ekonomiky.

Vzrostla i cena stříbra na 43,81 dolaru za unci. Platina se prodává za 1903 dolarů za troyskou unci, což je nejvíce za poslední tři roky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám