Hlavní obsah

Castro neumírá, oslaví narozeniny na veřejnosti

Právo, SK

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HAVANA

Kubánský prezident Fidel Castro se zotavuje ze své nemoci a 2. prosince se zúčastní veřejné oslavy svých 80. narozenin. Prohlásil to v pondělí jeho syn Fidel Castro Diaz-Balart (57). Popřel víkendové tvrzení americké vlády, že kubánský vůdce nepřežije rok 2007, o nichž informovala světová média.

Článek

"Jediné, co vám mohu povědět, je, že se zotavuje," řekl agentuře Reuters Castrův syn, jemuž místní obyvatelé přezdívají Fidelito.

Kubánský prezident se léčí v ústraní od července, kdy podstoupil operaci zažívacího traktu. [celá zpráva] Od té doby sice kubánské úřady zveřejnily Castrovy fotografie i videonahrávky, avšak na posledních snímcích z 28. října vypadal unaveně a ve špatné kondici.

O víkendu nejmenovaní američtí činitelé sdělili, že vláda USA pracuje s předpokladem, že Castro trpí nějakým druhem rakoviny, nejspíše žaludku, slinivky či tlustého střeva a do roka umře. [celá zpráva] Podobné zprávy se objevily už v říjnu v časopisu Time. [celá zpráva]

USA soudí, že pokud by se Castro podrobil chemoterapii, mohl by žít ještě až rok a půl, bez ní maximálně osm měsíců. U amerických tajných služeb pracují podle AP lékaři, kteří studují Castrovy fotografie, videozáběry a další informace přicházející z Kuby.

Reklama

Související témata:

Související články

Chávez: Castro svádí boj o život

Do skládanky spekulací o zdravotním stavu kubánského prezidenta Fidela Castra zasadil další střípek jeho venezuelský protějšek Hugo Chávez, který prohlásil,...

Výběr článků

Načítám