Hlavní obsah

Bývalý šéf argentinské policie se zastřelil v televizním přenosu

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUENOS AIRES

Někdejší šéf argentinské policie, stíhaný za údajné zločiny proti lidským právům, se zastřelil před televizními kamerami v přímém přenosu. Jeho rodina tvrdí, že sebevražda byla součástí tiché dohody Maria Ferreyry s jeho někdejšími kolegy.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Ferreyra na své farmě v provincii Tucuman na severu země právě dával rozhovor televizní stanici Cronica, když na místo dorazili policisté, aby ho zatkli. Ferreyra reportérovi řekl, že je nevinný, potom vzkázal své ženě, že ji navždy miluje, vytáhl z boty pistoli a střelil se do hlavy, uvedla stanice BBC.

Diváci v přímém přenosu ještě sledovali rozrušené rodinné příslušníky, kterak se k němu sbíhají. Policisté dorazili pozdě, Ferreyra byl mrtvý.

Podle pozůstalých byla jeho sebevražda součástí tiché dohody mezi ním a jeho bývalými kolegy. Mělo tak být zabráněno, aby se proti nim vypovídalo. Ferreyra byl obviněn z únosů, mučení a zabíjení mezi roky 1976 a 1983, kdy v Argentině vládla armáda. Teror v uvedeném období nepřežily desítky tisíc Argentinců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám