Hlavní obsah

Bidenova administrativa je gestapácká, řekl Trump

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký exprezident Donald Trump prohlásil, že administrativa Joea Bidena používá podobné taktiky jako gestapo, tedy tajná policie někdejšího nacistického Německa. Informovala o tom v neděli americká média, podle nichž se tak Trump vyjádřil na soukromém setkání předních členů Republikánské strany a jejích sponzorů.

Foto: Jay Paul, Reuters

Republikánský kandidát na prezidenta a bývalý prezident USA Donald Trump

Článek

„Tihle lidé vedou gestapáckou administrativu. Je to to jediné, co mají. A jediný způsob, jakým si myslí, že vyhrají,“ řekl Trump, který se v listopadu pravděpodobně utká s Bidenem opět ve volbách hlavy státu. Podle agentury AP to exprezident prohlásil v sobotu ve svém floridském resortu Mar-a-Lago, když opět kritizoval Bidenovu vládu, která podle něj stojí za jeho četnými soudními kauzami.

Bílý dům, který popírá jakýkoli podíl na Trumpových soudních procesech, výroky exprezidenta odsoudil. „Na rozdíl od opakování otřesné rétoriky fašistů, obědů s neonacisty a rozdmýchávání vyvrácených konspiračních teorií, které stály statečné policisty život, prezident Biden stmeluje americký lid kolem našich sdílených demokratických hodnot a právního státu,“ řekl podle agentury AFP mluvčí Bílého domu Andrew Bates.

Mluvčí Bidenovy kampaně James Singer Trumpovy výroky označil za další důkaz toho, že Trumpova kampaň je „o něm, o jeho zuřivosti, pomstě, lžích a odplatě“.

Trump hrotí kampaň obrázky svázaného Bidena

Amerika

Skončil jsem jako Navalnyj, prohlásil Trump ke své desetimiliardové pokutě

Amerika

Výběr článků

Načítám