Hlavní obsah

Biden před novináři zapózoval s ortézou na noze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budoucí americký prezident Joe Biden představil v úterý poradce, které si vybral pro oblast hospodářství. Na akci dorazil navzdory tomu, že má pravou nohu ve speciální ortéze pro stabilizaci chodidla.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Biden se poprvé objevil na veřejnosti s ortézou na chodidleVideo: Reuters

 
Článek

Když se ho jeden z přítomných novinářů zeptal, jak to má s poraněnou nohou, Biden odpověděl: „Dobře. Děkuji, že jste se zeptal.“ Před fotografy zapózoval a s nohou v ortéze několikrát zacvičil.

Biden si zlomil při hře se psem zánártní kůstky

Amerika

Zlomeninu zánártí si Biden přivodil během hry se psem Majorem. Zpočátku to vypadalo na vymnutý kotník. Incident se stal již v sobotu. V neděli pak osmasedmdesátiletého politika pro jistotu prohlédl ortoped v Newarku. Lékař Kevin O'Connor poté oznámil, že vyšetření potvrdilo vlasové zlomeniny na laterální a střední kosti klínovité, které jsou ve střední části chodidla. Biden vyfasoval speciální ortézu, kterou bude muset nosit několik týdnů.

Biden se má úřadu ujmout v lednu a bude skládat přísahu jako dosud nejstarší z amerických prezidentů.

Současný prezident Donald Trump, který nepřiznal porážku ve volbách a zpochybňuje výsledky u soudů, popřál Bidenovi rychlé uzdravení. „Brzy se uzdrav!“ napsal Trump na Twitter.

Reklama

Výběr článků

Načítám