Hlavní obsah

Biden a Si se příští týden potkají v Kalifornii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Americký prezident Joe Biden se se svým čínským protějškem Si Ťin-pchingem setká příští středu, oznámil Washington. Schůzka se odehraje v americkém státě Kalifornie a dotkne se obchodních vztahů i Tchaj-wanu. Si Ťin-pching bude v USA od 14. do 17. listopadu, uvedlo podle agentury Reuters čínské ministerstvo zahraničí, které schůzku s Bidenem potvrdilo.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Si Ťin-pching a Joe Biden při loňském setkání na Bali

Článek

Neočekává se, že by schůzka v San Francisku vedla k nějakému zásadnímu průlomu, američtí představitelé podle stanice CNN považují za úspěch už jen to, že se Biden a Si po měsících rostoucího napětí mezi Spojenými státy a Čínou vůbec setkají. Schůzka se uskuteční na okraj summitu Rady pro ekonomickou spolupráci Asie a Tichomoří (APEC), který začíná v sobotu.

Středeční summit bude teprve druhým osobním setkáním mezi Bidenem a Sim za poslední tři roky, podotýkají americká média. Naposledy se setkali na okraj summitu skupiny G20 na indonéském Bali loni v listopadu.

Putin byl v Číně i s jaderným kufříkem

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám