Hlavní obsah

Na studenty palestinského původu začal beze slova pálit. Americká policie už zatkla podezřelého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tři vysokoškolské studenty palestinského původu postřelil neznámý pachatel v americkém státě Vermont postřelil . Existuje podezření, že šlo o čin z nenávisti, informovaly agentury AP a Reuters. Muže podezřelého ze sobotního útoku policie zatkla v pondělí. Ve Spojených státech v posledních týdnech v důsledku konfliktu na Blízkém východě narostl počet protimuslimských i protižidovských trestných činů.

Foto: Wayne Savage, Reuters

Zásah záchranářů po střelbě v americkém městě Burlington

Článek

Trojice dvacetiletých studentů, z nichž dva mají americké občanství a třetí v zemi legálně pobývá, se stala terčem útoku v sobotu večer poblíž areálu Vermontské univerzity ve městě Burlington na severovýchodě USA. Mladí muži, z nichž dva na sobě měli tradiční palestinský šátek, se bavili arabsky, když na ně zaútočil běloch s pistolí.

Důkazy z domovní prohlídky

V pondělí policisté oznámili zatčení podezřelého, osmačtyřicetiletého Jasona J. Eatona. Muž, který žije v činžovním domě před místem střelby, byl zatčen u sebe doma. Prohlídka jeho domova odhalila důkazy, které daly vyšetřovatelům „důvod domnívat se, že střelbu spáchal pan Eaton“, oznámila burlingtonská policie podle stanice CNN.

Policie už dříve s odvoláním na svědky popsala okolnosti útoku. „Aniž by promluvil, vystřelil z pistole nejméně čtyři náboje,“ uvedl v prohlášení šéf místní policie Jon Murad. „Všechny tři oběti byly zasaženy, dvě do trupu a jedna do dolních končetin.“ Dva z mužů jsou ve stabilizovaném stavu, třetí utrpěl „mnohem závažnější zranění“.

Americký senior ubodal šestiletého chlapce, protože byl Palestinec

Amerika
Foto: Wayne Savage, Reuters

Policisté po střelbě v Burlingtonu prohledávají okolí

„V této napjaté době se nikdo nemůže podívat na tento incident a nemít podezření, že mohlo jít o zločin motivovaný nenávistí,“ uvedl také Murad.

Spojené státy, stejně jako další západní země, od začátku války mezi Izraelem a radikálním palestinským hnutím Hamás čelí nárůstu protimuslimských a protižidovských incidentů.

Střelba u univerzity v Marylandu, pět zraněných. Pachatel zmizel

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám