Hlavní obsah

Argentinská prezidentka trpí zánětem tlustého střeva

Buenos Aires

Argentinská prezidentka Cristina Fernándezová trpí zánětem tlustého střeva. Novinářům to v úterý sdělili lékaři. Prezidentka je v nemocnici už od neděle. Není to její první zdravotní problém v poslední době a argentinská média si kladou otázky ohledně zdraví jednašedesátileté prezidentky, jíž zbývá do konce mandátu pouhý rok.

Foto: Enrique Marcarian, Reuters

Argentinská prezidentka Cristina Fernándezová Kirchnerová

Článek

Fernándezová je podle lékařů ve stabilizovaném stavu a dostává antibiotika. Jak dlouho bude hospitalizace trvat, ale nesdělili.

Prezidentka musela kvůli nemoci zrušit plánovanou cestu do sousedního Chile. Se svou kolegyní v úřadu Michelle Bacheletovou si měla připomenout 30. výročí podepsání mírové dohody mezi oběma státy.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Fernándezová se vrátila do úřadu teprve 21. října po několikadenních potížích se zánětem hltanu. Již v lednu se léčila se zánětem sedacího nervu a bolestí kyčle a v červenci trpěla akutním zánětem krku. Loni se podrobila operaci hlavy kvůli krevní sraženině a přestala tehdy řídit stát po dobu šesti týdnů.

Reklama

Výběr článků

Načítám