Hlavní obsah

Američanka zastřelila v nemocnici svého smrtelně nemocného muže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Floridě v sobotu zadrželi a uvalili vazbu na 76letou Ellen Gillandovou, která v nemocnici zastřelila svého o rok staršího smrtelně nemocného manžela Jerryho. Stíhána je za úkladnou vraždu a dva případy napadení se střelnou zbraní.

Odhoďte zbraň, křičeli příslušníci zásahovky na ženu, která v nemocnici na Floridě zastřelila svého smrtelně nemocného manžela Video: AP

 
Článek

Gillandová zastřelila svého muže v nemocnici v Daytona Beach v sobotu v 11:30. „Jednotky dorazily na místo činu a zjistily, že žena zastřelila svého smrtelně nemocného muže a zavřela se v jeho pokoji,“ uvedla policie.

Dodala, že nechala evakuovat pacienty a personál na 11. patře, což bylo extrémně složité, protože tam byli samí smrtelně nemocní lidé napojení na ventilátory.

Foto: AP

Odhoďte zbraň, křičeli příslušníci zásahovky na ženu, která v nemocnici na Floridě zastřelila svého smrtelně nemocného manžela

Policisté s ženou vyjednávali a pak usoudili, že nepředstavuje hrozbu pro jiné lidi. „Nikdy ale neodložila zbraň,“ uvedl šéf policie v Daytona Beach Jakari Young. Proto se po čtyřech hodinách policie rozhodla pro zásah, který provedla zásahová jednotka SWAT.

Pozornost ženy odlákala pomocí ohlušujících granátů, jenomže taser následně v rukou policisty selhal. Žena ještě vystřelila do stropu. Zneškodnili ji, když ji praštili sedacím vakem. Pak teprve odhodila zbraň.

Policistům sdělila, že se svým manželem plánovali spáchat společně sebevraždu. „Zřejmě proto, že on byl smrtelně nemocný, mluvili o tom a naplánovali to před třemi týdny s tím, že pokud to bude směřovat k nejhoršímu, tak on chce, aby to ona skončila,“ řekl Jakari Young. Původně prý plánovali, že střílet bude on, jenomže mezitím příliš ochabl.

Policie zjišťuje, jak se ženě podařilo do nemocnice propašovat střelnou zbraň.

Další střelby v Kalifornii, sedm mrtvých

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám