Hlavní obsah

Američanka si na falešné stránce objednala nájemného vraha, aby zabil její tříleté dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teprve 18letá Američanka si podle miamské policie chtěla objednat nájemného vraha, aby zabil jejího tříletého syna. Učinit tak měla skrze falešnou webovou stránku, kterou zakladatel podle úřadů vytvořil „s cílem polapit a omezit ty, kteří si chtějí najmout vraha“.

Foto: Miami-Dade Corrections & Rehabilitation Center

Jazmin Paezová

Článek

Zřizovatel situaci neprodleně nahlásil policii, která ženu vystopovala a zatkla. Informuje o tom americká televize NBC6, která uvedla, že se synovi nic nestalo a že je v pořádku u své rodiny.

Vyšetřovatelé uvedli, že je majitel stránky Robert Innes kontaktoval v úterý. Podle něj si žena, která byla identifikována jako 18letá Jazmin Paezová z Miami, měla vraždu objednat tento týden.

K „rychlejšímu vyřízení poptávky“ proto poskytla fotografii syna a adresu, kde se bude v následujících dnech nacházet. Vše pak chtěla mít hotové do čtvrtka.

Innes podle americké televize NBC6 uvedl, že podobných žádostí dostává denně stovky. Tato ale podle něj byla příliš reálná na to, aby ji mohl ignorovat.

„Schopnost zkoumat jména a adresy a ověřit, že zamýšlený cíl žije na konkrétní adrese, to je pro mě varovný signál. Pokud jsou tyto informace potvrzené, je to pro mě něco, na co je třeba se podívat, a proto jsem informaci předal dál,“ řekl Innes.

Ten dále uvedl, že několikrát volal na policejní oddělení Miami-Dade, aby se pokusil incident nahlásit. Policie ho ale opakovaně odmítla a odkázala jej na CrimeStoppers, což je charitativní organizace pro boj se zločinem.

„Neměli o to zájem. Poslali mi e-mail, že pokud se ozvu ještě jednou, pošlou mi dopis o zastavení činnosti,“ vysvětlil Innes nezájem charitativní organizace.

Kontaktoval proto znovu policii, která se případem konečně začala zabývat. Ihned poté pomocí IP adresy vytrasovala adresu počítače, ze kterého byla žádost odeslána.

Na tuto adresu se následně vydala a nalezla tam babičku tříletého chlapce. Ta pomocí fotografie, která byla k žádosti matkou přiložena, identifikovala chlapce jako zamýšlenou oběť.

Vyšetřovatelé se poté vydávali za nájemného vraha a mluvili s podezřelou, která měla svoji žádost potvrdit a souhlasit, že za vraždu syna zaplatí 3000 dolarů (asi 64 tisíc korun).

Policie se poté vydala do domu ženy a zatkla ji. Ta se teď nachází ve věznici Miami-Dade a byla obviněna z nabádání k vraždě prvního stupně a z použití komunikačního zařízení k nezákonnému jednání.

Kauce byla podle NBC6 stanovena na 15 tisíc dolarů (asi 320 tisíc korun) a ženě bylo nařízeno, že se k dítěti nesmí přiblížit.

Rodinní příslušníci americké televizi sdělili, že je tříletý chlapec v bezpečí u příbuzných.

Tříletý chlapec za volantem golfového vozíku na Floridě srazil a zabil sedmiletého bratra

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám