Hlavní obsah

Tříletý chlapec za volantem golfového vozíku na Floridě srazil a zabil sedmiletého bratra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fort Myers

Tříletý chlapec v americkém státě Florida srazil golfovým vozíkem svého sedmiletého bratra. Ten byl převezen do místní nemocnice, kde však svým zraněním podlehl. S odkazem na floridskou dopravní policii o tom informuje americká zpravodajská televize CNN.

Foto: Profimedia.cz

Golfový vozík. Ilustrační foto

Článek

K tragické nehodě došlo v pondělí v americkém městě Fort Myers, které se nachází na jihozápadě Floridy.

Podle tiskové zprávy floridské dopravní policie, na kterou odkazuje CNN, se mělo tříleté dítě blížit k pravotočivé zatáčce poblíž domu na soukromém pozemku. Když se ale zatáčku snažilo vybrat, narazilo přední částí vozíku do sedmiletého bratra, který stál na zahradě u domu.

Chlapec byl ihned převezen do nemocnice. Tam ale svým zraněním podlehl a byl prohlášen za mrtvého. Jeho mladší bratr vyvázl bez zranění.

Nový zákon

Podle Americké pediatrické akademie se ve Spojených státech kvůli golfovým vozíkům každý rok zraní zhruba 6500 dětí. Více než polovina z nich je navíc mladší 12 let.

Kvůli tomu byl na Floridě nedávno přijat nový zákon, kvůli kterému budou muset mít osoby mladší 18 let řidičský průkaz na auto, aby golfový vozík mohly řídit.

Ten je na Floridě možné získat na zkoušku již od 15 let, a to se souhlasem rodičů nebo jiného zákonného zástupce.

Zákon již podepsal floridský guvernér Ron DeSantis a v platnost vstoupí 1. října.

Američan ukradl vysokozdvižný vozík, na parkovišti s ním zabil ženu

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám