Hlavní obsah

Byli zombie a já bohyně. Američanka půjde do vězení za vraždu svých dvou dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lori Vallowová stane v pondělí u soudu v americkém státě Idaho za to, že v roce 2019 zavraždila své dvě děti. Svoje počínání vysvětlila tím, že si myslela, že jsou zombie a ona bohyně, která „přivolá biblickou apokalypsu“. Podle soudce jí sice nehrozí trest smrti, mohla by ale být odsouzena na doživotí bez možnosti podmínečného propuštění. Informuje o tom americká televize Sky News.

Američanka Vallowová tvrdí, že její děti byly zombie a ona bohyně, která má přivolat biblickou apokalypsuVideo: AP

 
Článek

Sedmiletý Joshua a šestnáctiletá Tylee zmizeli v září 2019 a bylo po nich vyhlášeno celostátní pátrání. Jejich ostatky byly nalezeny v červnu 2020 na pozemku, který patřil pátému, současnému manželovi Vallowové, Chadu Daybellovi.

Tělo malého Joshuy bylo nalezeno zabalené v pytlích na odpadky, ruce měl svázané lepicí páskou a na jeho těle mělo být ohněm napsáno „Církev prvorozených“.

Dlouholetá nejlepší přítelkyně Vallowové Melanie Gibbová vyšetřovatelům řekla, že Vallowová a Daybell věřili, že jsou součástí „Církve prvorozených“ a že jejich posláním v této církvi je vést „144 000 zmíněných v knize Zjevení“.

Do USA přijel Mexičan oslavit 85. narozeniny. Zatkli jej kvůli vraždě z roku 1986

Amerika

To je číslo, které má symbolizovat počet pomazaných učedníků Ježíše Krista.

„Milující matka“

Těsně po nahlášení obou pohřešovaných ovšem matka zatloukala a policii nejprve řekla, že se syn nachází „u rodinného přítele“ a že dcera „před rokem zemřela“.

Během soudního procesu se ale porota dozvěděla, že Vallowová věřila, že její děti musí být „zničeny, aby mohly jít do nebe“, protože jsou zombie a ona bohyně, která byla seslána na Zemi, aby přivolala biblickou apokalypsu.

Podle Sky News to ale nebyl ten skutečný důvod, proč matka zavraždila své dvě děti. Tím pravým totiž měl být fakt, že syn s dcerou měli stát ve vztahu mezi Vallowovou a Daybellem.

„Pamatujte na to, že obžalovaná odstraní jakoukoli překážku, aby získala to, co chce. A ona chtěla Daybella,“ uvedla státní zástupkyně okresu Fremont Lindsey Blakeová.

Obhájci Vallowové ovšem toho tvrzení odmítli a tvrdili, že byla „laskavou a milující matkou svých dětí“, která se náhodou zajímala o náboženství a biblická proroctví o konci světa s tím, že se její náboženské přesvědčení mělo měnit až poté, co se seznámila s Daybellem.

Manželé „se setkali“ už v minulém životě

S tím ale nesouhlasili prokurátoři, kteří tvrdili, že víra obou manželů postupně směřovala do extrému a na vrchol se dostala tehdy, když říkali, že lidé jsou „temní“, nebo „světlí“, přičemž ty temné měli „ovládat zlí duchové“.

Nakonec toto své „přesvědčení“ začali šířit i mezi své přátele s tím, že jakmile jsou tito zlí duchové dostatečně silní, stává se z člověka „zombie“ a jediný způsob, jak osvobodit jeho duši, je zabít ho.

Podle policejních záznamů se dvojice setkala v roce 2018 na konferenci v Utahu a pocítila „okamžité spojení“, přičemž oba tvrdili, že už v minulém životě byli manželé.

Daybell si vzal Vallowovou v listopadu 2019, a to jen dva týdny poté, co byla zavražděna jeho předchozí manželka Tammy. Ačkoli se původně myslelo, že zemřela přirozenou smrtí, pitva později ukázala, že ji někdo udusil.

Kdo ovšem za její smrtí stojí, zatím není jasné.

Američanka si na falešné stránce objednala nájemného vraha, aby zabil její tříleté dítě

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám