Hlavní obsah

Američan dojímal motoristy záchranou kačátek na silnici. Před dětmi ho srazilo a zabilo auto

Za soucit se zvířaty zaplatil životem Američan, který minulý týden v Kalifornii pomáhal kachní rodině přejít rušnou silnici. Zatímco ostatní řidiči zpomalovali nebo zastavili, aby si dojemnou situaci natočili, 17letá dívka nezvyklou situaci nezaregistrovala a muže přejela. Upozornil na to server CTV News.

Foto: Envato elements

Ilustrační snímek

Článek

„Vystoupil z auta a popoháněl kachny. Všichni tleskali, protože byl opravdu laskavý,“ líčil se svolením své mámy americké televizi dvanáctiletý William, který dojemné chvíli se strašlivým koncem přihlížel.

Bill si celou akci fotil mobilem včetně chvil, kdy kachní rodina v doprovodu lidského pomocníka míjela jejich auta. Všechna ostatní auta zastavila bez ohledu na semafory. Až na jedno.

K tragické nehodě došlo minulý týden v městě Rocklin v Kalifornii. Sedmnáctiletá dívka, která muže srazila před jeho dětmi, zastavila. Přejetému muži však i přes její snahu o součinnost a péči záchranářů už nebylo pomoci.

Policie se případem stále zabývá, mladou řidičku zatím z ničeho neobvinila.

Na místě neštěstí vznikl spontánní památník. Lidé tam nosí květiny a gumové kachničky. „Byl jediný, kdo vystoupil z auta a pomohl jim (káčátkům), možná nejhodnější člověk kolem. Je to nespravedlivé,“ zoufal si William.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám