Hlavní obsah

Aligátor v Jižní Karolíně zabil ženu, která byla na procházce se psy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hilton Head

V americkém státě Jižní Karolína po útoku aligátora v úterý zemřela 69letá žena, která byla na procházce se psy. S odvoláním na úřady o tom informuje list The New York Times (NYT). Šlo o druhý smrtelný útok aligátora v této oblasti za méně než rok.

Foto: Envato

Aligátor u jezera Apopka v americkém státě Florida. Ilustrační foto

Článek

Žena se v úterý brzy ráno vypravila na ostrově Hilton Head venčit psy. Ti se ale vrátili bez ní, proto se ženu vydali hledat její příbuzní, uvedla mluvčí šerifa v okrese Beaufort Angela Viensová. Jeden z příbuzných ženu našel poblíž laguny u golfového hřiště a kontaktoval záchrannou službu.

Aligátor se podle sdělení kanceláře šerifa znovu objevil ve chvíli, kdy se záchranáři pokoušeli ženu bezúspěšně oživit. Plaz tělo hlídal a přerušil práci záchranářů. Nakonec byl téměř třímetrový samec odchycen a usmrcen, uvedli podle NYT představitelé jihokarolínského úřadu pro přírodní zdroje. Žena byla na místě prohlášena za mrtvou.

Od roku 2000 jde už o šesté úmrtí po útoku aligátora v Jižní Karolíně z celkových 24 incidentů. Loni v srpnu v okrese Beaufort zahynula po útoku aligátora 88letá žena.

Jay Butfiloski z úřadu pro přírodní zdroje v rozhovoru s NYT loni v srpnu uvedl, že smrtelné útoky aligátorů jsou vzácné. V posledních letech jich ale přibývá, jelikož do oblastí, kde žijí, zasahuje zástavba. Útoky jsou podle něj častější v blízkosti vodních ploch a v případech, kdy je s člověkem zvíře.

Lidi na Floridě vyděsil podrážděný žralok směřující k pláži

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám