Hlavní obsah

Lidi na Floridě vyděsil podrážděný žralok směřující k pláži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní idylu na jedné z floridských pláží v pondělí silně narušil žralok, jenž se vydal až do mělké vody velmi blízko u břehu. Nikomu naštěstí neublížil a po chvíli zase odplaval.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na videu z floridské pláže Perdido Key je vidět žralok velmi blízko u břehu, jak ve vodě provádí poměrně divoké manévry. Z toho se dá usuzovat, že byl v tu chvíli značně podrážděný, a tudíž i potenciálně velmi nebezpečný.

Lidé okamžitě začali z vody prchat, ale vyloženě o štěstí mohou mluvit ti, kdo pluli opodál na nafukovacích člunech. Kdyby si to žralok namířil k nim, velmi pravděpodobně by z vody prchnout nedokázali.

Výskyt žraloků blízko břehu byl podle webu Daily Mail během 3. července hlášen i z několika dalších míst ve Spojených státech. Jedním z nich je i Cape Cod na severu ve státě Massachusetts, kde se objevili dokonce velcí bílí žraloci. Zde se ovšem žraloci vyskytují poměrně často, protože zde žije početná populace tuleňů, které žraloci loví.

V okolí Cape Cod se tak soustřeďuje nejvíce žraloků, ale odborníci varují, že se tito predátoři volně pohybují podél celého východního pobřeží Spojených států. Experti zároveň doporučují, aby lidé do vody nechodili před svítáním a po setmění, protože v noci jsou žraloci v hledání potravy nejaktivnější. Také je vhodné nenosit světlé plavky, protože ty podle expertů přitahují žraloky více než tmavé.

Žralok připravil zákazníkům restaurace překvapivou podívanou

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám