Hlavní obsah

Americké jednotky prý zatkly dva Usámovy syny

DPA, ČTK, Jan Horák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ISLÁMÁBÁD

Americké vojenské jednotky zatkly podle prohlášení guvernéra pákistánské provincie Balúdžistán Sardara Sanaullaha Zehriho dva syny mezinárodně hledaného teroristy a šéfa teroristické skupiny al-Kájda Usámy bin Ládina. Oficiální zdroje USA i Pákistánu ale zprávu okamžitě popřely a označily ji za falešnou.

Foto: Chaloupky o.p.s.

Pod vedením lektorky Svatavy Drlíčkové zkouší paní učitelky hru na netradiční hudební nástroje

Článek

Informaci o zatčení bin Ládinových synů Saada a Hamzá přinesla agentura AP s odvoláním na Zehrího, který zprávu poskytl i soukromé televizi Geo. Pak ovšem agentuře Reuters řekl, že zprávu má z doslechu a že "nemusí být na sto procent pravdivá".

Zehrí původně prohlásil, že k zatčení došlo po bojové operaci, při níž možná oba muži utrpěli zranění. Američanům prý navíc padlo do rukou šest členů al-Kájdy, přičemž dalších sedm nebo i více příslušníků teroristické sítě al-Kájda bylo zabito.

K zatčení mělo dojít v hraničním trojúhelníku mezi Afhánistánem, Pákistánem a Íránem. Na operaci se měli podílet také američtí vojáci. Naopak pákistánské síly, byť byly v oblasti podél hranic uvedeny do pohotovosti, nezasáhly, uvedl Zehri.

Na tato tvrzení okamžitě reagovaly americké a pákistánské oficiální zdroje. Pákistánský ministr vnitra Fajsal Sálih Haját a předtím i američtí činitelé zabývající se bojem proti terorismu označili zprávu za falešnou.

Související články

Výběr článků

Načítám