Hlavní obsah

Američanka si týden užívala plavbu na výletní lodi. Děti ve věku osm a šest let nechala samotné doma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžkou hlavu si s výchovou dětí nedělala 29letá Američanka z Texasu, která odjela na týdenní plavbu výletní lodí, přičemž osmiletého syna a šestiletou dceru nechala samotné doma. Po návratu putovala za mříže s obviněním z hrubého zanedbání péče o děti.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Případ se odehrál začátkem dubna v Houstonu. Sousedé viděli ženu odcházet s kufry, ale bez potomků. Když se ani po pěti dnech nevracela, zalarmovali policii, jež našla obě děti v bytě ve výškovém domě zcela bez dozoru.

„Byt byl v naprostém nepořádku, všude se válely odpadky, zbytky jídla a byl v něm cítit velmi silný zápach moči,“ uvedla policie v protokolu, z nějž citoval deník USA Today.

Obě děti věděly, že matka odjela na plavbu. Vyšetřovatelé v bytě objevili kameru, skrz níž žena s dětmi během pobytu na lodi komunikovala. Se synem byla v kontaktu i prostřednictvím textových zpráv.

„Lidské bytosti“ soudí za zvrácené praktiky s dětmi i se psem

Krimi

Sousedé policii upozornili, že to nebylo poprvé, co děti zůstaly delší dobu bez dozoru dospělé osoby.

Policisté se snažili ženu kontaktovat a přimět ji k okamžitému návratu. „Ona ale nespolupracovala a měnila svou výpověď o tom, kde se nachází,“ stojí dále ve vyšetřovacím spisu.

„Stále shromažďujeme fakta a prověřujeme okolnosti toho, jak děti byly ponechány několik dní o samotě,“ prohlásil vyšetřovatel Ted Heap. „Důležité je, že jsou už v bezpečí. Ti, kteří to zavinili, by měli být hnáni k odpovědnosti,“ dodal.

To se také stalo. Pro matku si po jejím návratu přišla policie a umístila ji do vazby, zatímco děti skončily v péči sociálního úřadu, který je poté předal tetě. Soudce stanovil na propuštění matky kauci 40 tisíc dolarů (952 tisíc Kč).

Muž ve Francii po hádce s manželkou ubodal malou dceru a syna. Sám se zabít nedokázal

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám